De Bikkel van Rotterdam

Ruim 40 scholen en 1.074 leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de tentoonstelling ‘De Bikkel van Rotterdam, welke georganiseerd is in samenwerking met Ik in 010, Museum Rotterdam, Archeologie Rotterdam (BOOR) en de bibliotheek Rotterdam. Alles bij de tentoonstelling draaide om een skelet dat gevonden werd bij de Laurenskerk in Rotterdam: De Bikkel van Rotterdam.

Leerlingen op onderzoek

Tijdens de workshops gingen leerlingen zelf op onderzoek uit om de achtergrond van deze man te achterhalen. Zij gaven het skelet letterlijk een gezicht! Met labjasjes aan gingen de leerlingen ook nog aan de slag met kunststof botten: zelf voelen hoe een skelet is samengesteld.

"We zijn met groep 6 geweest. Wat een super gave lessen waren dat!"

Educatief materiaal

Ter voorbereiding op een bezoek aan De Bikkel gebruikten de leerkrachten educatief materiaal. Dit materiaal is ook zeer bruikbaar zonder een bezoek aan de tentoonstelling. Neem vooral eens een kijkje:

Educatief materiaal
PowerPoint les 1 (voorbereidingsles)

Erfgoededucatie

Erfgoededucatie gaat over jezelf en de wereld: nu, in het verleden en in de toekomst. Met Ik in 010 maken basisschoolleerlingen niet alleen kennis met het erfgoed van Rotterdam, maar nemen ze er ook actief deel aan waardoor ze worden voorbereidt op de toekomst. Lees meer.

Ook een project in jouw klas? Geef je school nu op!

Wil je ook een uniek project met het team van Ik in 010 opzetten voor jouw klas? Meld je dan snel aan voor dit kosteloze traject! Aan de hand van jouw vraag stelt de projectleider in samenwerking met de deelnemende instellingen een op maat gemaakt programma voor je samen.

Aanmelden project

Ja! Ik wil aan de slag met een project van Ik in 010. Onderdeel is een gratis training op maat, waarin ik leer om met erfgoed in de klas om te gaan.

Top