Bruggen - Basisschool De Müllerpier

Basisschool De Müllerpier uit Rotterdam ontwikkelde samen met de Erfgoedcoalitie Rotterdam educatief materiaal over Bruggen voor ‘Ik in 010 – De stad als verhaal’. Het bijzondere aan dit project is dat erfgoededucatie en 21e eeuwse vaardigheden samenkomen. Het pakket aan vaardigheden dat leerlingen in onze samenleving nodig hebben, kan bij uitstek worden ingezet om te werken aan het proces van identiteitsontwikkeling. Als leerlingen zich bewust worden van het erfgoed om hen heen, ontstaan unieke leersituaties.

Aan de slag!

Tijdens het project hebben de leerlingen diverse onderzoeksvragen opgesteld: “Wat gebeurt er wanneer een schroefje los zit van een brug?” en “Hoeveel olifanten kunnen er over de Zwaan” zijn voorbeelden van vragen die de basis vormen van het programma van de projectweken. Tijdens het project gingen leerlingen aan de slag met ontwerpen, bouwen, onderzoeken, fotograferen, filmen, interviewen, rijmen, filosoferen, samenwerken et cetera. Daarnaast kregen de leerlingen een gastles van een erfgoedpartner over hoe je een museum inricht en gingen de leerlingen op bezoek bij een erfgoedinstelling in Rotterdam. Het project werd afgesloten met een expositie.

Erfgoed in het onderwijs - Mullerpier from 5GRADENOOST on Vimeo.

 

Erfgoededucatie

Erfgoededucatie gaat over jezelf en de wereld: nu, in het verleden en in de toekomst. Met Ik in 010 maken basisschoolleerlingen niet alleen kennis met het erfgoed van Rotterdam, maar nemen ze er ook actief deel aan waardoor ze worden voorbereidt op de toekomst. Lees meer.

Ook een project in jouw klas? Geef je school nu op!

Wil je ook een uniek project met het team van Ik in 010 opzetten voor jouw klas? Meld je dan snel aan voor dit kosteloze traject! Aan de hand van jouw vraag stelt de projectleider in samenwerking met de deelnemende instellingen een op maat gemaakt programma voor je samen. Voor meer informatie kan je terecht bij de projectleider Hein van den Bemt via h.vandenbemt@ikin010.nl

Aanmelden project

Ja! Ik wil aan de slag met een project van Ik in 010. Onderdeel is een gratis training op maat, waarin ik leer om met erfgoed in de klas om te gaan.

Top