Drie projecten van Erfgoed Rotterdam

In Rotterdam werken leerkrachten en educatief medewerkers van culturele instellingen samen, zodat leerlingen actief aan de slag gaan met erfgoed. Hoe kan dat vorm gegeven worden op een school. Hieronder worden een aantal van deze projecten weergegeven.

De Bouwplaats

De Harbour Bilingual School brengt een bezoek aan de bouwplaats van Museum Rotterdam. In de bouwplaats leert men hoe je met elkaar werkt aan een fijne stad.

Ontmoeting

Op basisschool het Landje en de Van Oldenbarneveldtschool, zijn ze bezig met het thema ontmoeting. Het project heet ‘Wie voorbij gaat, ontmoet’ en is gekoppeld aan een dichtregel die in Rotterdam terug te vinden is.

Vrijheid

Op de Sint Jozefschool zijn ze bezig met het thema vrijheid. Wat heeft er in Hoek van Holland al die jaren afgespeeld en voornamelijk in de tweede wereldoorlog.

Top