Docentenmiddag rond financiële educatie

Van 23 maart t/m 27 maart 2020 is het de Week van het geld. Een geschikte week om het thema ‘goed omgaan met geld’ met de leerlingen op te pakken. Ter voorbereiding organiseren wij samen met het Belasting & Douane Museum op 16 januari een Ik in 010-café, voor leerkrachten van groep 3 t/m groep 8, schoolleiders, -bestuurders en educatief medewerkers van basisscholen in Rotterdam e.o. Tijdens het Ik in 010-café over financiële educatie maak je kennis met gratis lessen over geld van o.a. Wijzer in geldzaken, Kredietbank Rotterdam en het museum.

Bezoek de tijdelijke tentoonstelling Gek op Geld

Tijdens de inloop heb je de kans om een bezoek te brengen aan de tijdelijke bijeenkomst Gek op geld. Maak in deze tentoonstelling een reis door de tijd langs het mooiste geld, echt en vals, de oudste en leukste spaarpotten, bijzondere gelddragers en andere blikvangers die de rijke geschiedenis van geld tot leven brengen.

Veiling props van oude tentoonstellingen

Het Belasting & Douane Museum ruimt op! We veilen een aantal props, zoals diverse materiaal uit de tentoonstelling Van farao tot fiscus, een electro-box van Romeinse munten en een goochel-spiegelkast uit Dubbele Bodems. Zit iets tussen voor jouw klas? Geef een leuke, goede motivatie en wie weet mag het museumstuk met jou mee naar de klas.

Programma: 16 januari 2020

14.30 – 15.30 uur 
Inloop met koffie & thee en mogelijkheid bezoek tijdelijke tentoonstelling Gek op Geld

15.30 – 15.45 uur
Welkom – Hanneke Hoogendijk van Belasting & Douane Museum

15.45 – 16.15 uur   
Presentatie Week van het geld over het thema voor 2020 en het nieuwe lesmateriaal van Wijzer in geldzaken – Résalieke Vlieger

16.15 – 16.30 uur
Presentatie Curriculum over de stand van zaken rond het opnemen van financiële vaardigheden in het nieuwe onderwijscurriculum – Suzanne Elferink, projectmanager onderwijs bij Wijzer in geldzaken

16.30 – 17.00 uur
Aan de slag met lesmateriaal ‘Potje Los’ en ‘Help & De schatkist is leeg’

17.00 – 17.15 uur
Veiling: Oude props van tentoonstelling.

17.15 uur 
Museum borrel, ga in gesprek met Ik in 010, Week van het geld en de Kredietbank Rotterdam en kom alles te weten over de lesprogramma’s die zij aanbieden.

Praktische informatie

Wanneer:          16 januari 2020
Tijd:                   15.30 – 17.15 uur, aansluitend Museum borrel
Waar:                 Belasting en Douane, Parklaan 14-16 in Rotterdam
Voor wie:           Leerkrachten van groep 3 t/m groep 8, schoolleiders, schoolbestuurders van
basisscholen in Rotterdam e.o. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.
Kosten:             Dankzij een financiële bijdrage van de Erfgoedcoalitie kunnen wij deze bijeenkomst
kosteloos aanbieden
Aanmelden:      reserveringen@bdmuseum.nl o.v.v. Docentendag

Top