Ik in 010-café – Ben jij een held met je geld?

Helaas is inschrijven voor het Ik in 010 café op dit moment niet meer mogelijk.

Van 25 tot en met 29 maart is het de Week van het geld. Wil jij tips opdoen voor leuke gratis lessen over geld, een kijkje nemen in het Belasting & Douane Museum en als bonus bieden op de coolste museumrekwisieten tijdens de stille veiling? Dan kan dat binnen kort tijdens het tweede Ik in 010-café van de Erfgoedcoalitie bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam!

Tijdens het Ik in 010-café ontmoeten leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders en educatief medewerkers elkaar in een ontspannen setting. Dit keer draait het café om geld. Geld wordt al bijna 3000 jaar gebruikt als betaalmiddel en behoort dan ook tot immaterieel erfgoed. Het thema van de Week van het geld is ‘Ben jij een held met je geld?’. In het café krijg je een presentatie van vertegenwoordigers van de Week van het geld over alle leuke lessen die je kunt inzetten. Natuurlijk ga jij met je mede cafégangers deze middag hiermee actief aan de slag!

   

Stille veiling

Tijdens de stille veiling kan je via een motivatie bieden op de leukste, gekste en bijzonderste objecten uit de tentoonstelling Van Farao tot Fiscus van het Belasting & Douane Museum. Zie je een object die echt iets is voor jouw school? Stuur dan een goeie motivatie in! Dit kan je zelf doen, maar bijvoorbeeld ook samen met je klas. Je motivatie kan je delen via tekst, tekening, film, verzin het maar. De objecten zijn niet te koop: het museum schenkt het aan de school met de leukste motivatie per object.

Potje los?!

Bij de inloop en tijdens het After café kan je kennismaken met Potje los?! In dit programma nemen  jouw leerlingen voor 1 dag plaats in de Rotterdamse gemeenteraad en ontdekken zij wat zij belangrijk vinden voor de stad. Daarnaast kan je tijdens het After café na sluitingstijd struinen door het museum, waarbij je kennismaakt met belastingen, de besteding ervan en welke taken de Douane verricht aan de grens.

Programma

15.30 – 16.00 uur           Inloop met koffie en thee & Potje Los?!
16.00 – 16.15 uur            Welkom vanuit Belasting & Douane Museum
16.15 – 17.00 uur            Aan de slag met de Week van het Geld!
17.00 – 17.15 uur            Stille veiling
17.15 uur                           After café, duik het museum in & Potje los?!

Praktische informatie

Wanneer: volgt binnenkort.
Tijd: 16.00 – 17.15 uur. Inloop vanaf 15.30 uur en vanaf 17.15 het After café
Waar: Belasting en Douane, Parklaan 14-16 in Rotterdam
Voor wie: Leerkrachten van groep 3 t/m groep 8, schoolleiders, schoolbestuurders van basisscholen in Rotterdam e.o. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.
Kosten: Dankzij een financiële bijdrage van de Erfgoedcoalitie kunnen wij deze bijeenkomst kosteloos aanbieden
Aanmelden: via onderstaand formulier

 

Top