Ik in 010-café – Visible Thinking

Het Ik in 010-café is volgeboekt. Hopelijk tot een volgend café!

De gemiddelde bezoeker van een museum bekijkt een kunstwerk niet langer dan negen seconden. Wat zou er gebeuren als je langer kijkt? Ontdek het antwoord in het eerste Ik in 010-café van de Erfgoedcoalitie op dinsdag 11 september 2018 bij het Chabot Museum in Rotterdam!

Tijdens het Ik in 010-café ontmoeten leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders en educatief medewerkers elkaar in een ontspannen setting. Tijdens het café kan je terecht met je vragen over erfgoed, leer je van je mede-cafégangers, doe je inspiratie op en hoor je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van erfgoededucatie. Ontwikkelingen, zoals het boeiende onderzoek van Larisa Sjoerds, Hoofd Educatie van het Chabot Museum, naar diverse methodes van Visible Thinking.

Meld je aan voor het gratis Ik in 010-café

Wil jij er bij zijn dinsdagmiddag 11 september?

Visible Thinking

Visible Thinking start simpelweg met een leerkracht die de leerlingen de tijd geeft om beter te gaan kijken. De leerling wordt aan de hand van verschillende, laagdrempelige stappenplannen gestimuleerd om na te gaan denken over wat hij of zij ziet en gemotiveerd om zich af te gaan vragen waarom hij of zij denkt ‘dat’ of ‘iets’ te zien. Visible Thinking gaat veel verder dan het aandachtig kijken naar kunst. Door samen met je leerlingen goed te kijken, werk je aan het onderzoekende vermogen van je leerlingen. Een goed onderzoekend en analytisch vermogen levert je leerlingen bij veel andere vakgebieden veel profijt op!

Ik in 010-café

Tijdens het Ik in 010-café op 11 september bij het Chabot Museum krijg je een korte introductie van de theorie, handige praktische tips die je in de klas kunt gebruiken en ga je in het Chabot Museum zelf aan de slag.

Programma
15.30 – 16.00 uur          Inloop Chabot Museum
16.00 – 17.15 uur           Aan de slag!
17.15 uur                         After Café

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 11 september 2018
Tijd: 16.00 – 17.15 uur. Inloop vanaf 15.30 uur en vanaf 17.15 het After café
Waar: Chabot Museum, Museumpark 11 in Rotterdam
Voor wie: Leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders van basisscholen in Rotterdam
Kosten: Dankzij een financiële bijdrage van de Erfgoedcoalitie kunnen wij deze bijeenkomst kosteloos aanbieden

Top