Portret – De Wereldkeuken bij de Jacobusschool

Tijdens een anderhalve week durend Ik in 010-project, deden de kinderen van de Jacobusschool in Rotterdam allerlei activiteiten rond het thema ‘De wereldkeuken’. De school werkte hierbij samen met twee erfgoedpartners: het Maritiem Museum (Professor Plons) en het Fotomuseum. Karen Lankhaar, leerkracht van groep 5/6, vertelt erover. “Het is een hele mooie manier om aandacht te besteden aan 21ste-eeuwse vaardigheden.”

Het team van de Jacobusschool in Rotterdam hoefde niet lang na te denken over de deelname aan Ik in 010. De school hecht veel waarde aan erfgoededucatie, maar het sloot vooral erg goed aan bij de onderwijsvernieuwing die de school heeft ingezet, vertelt Karen. “We zijn op zoek naar vernieuwende manieren van leren. We willen kindgericht onderwijs geven, werken vanuit de talenten van kinderen en veel aandacht besteden aan 21ste-eeuwse vaardigheden. Dat alles is op onze school in ontwikkeling. Toen Ik in 010 op ons pad kwam, zagen we dat als een mooie kans om deze ambities vorm te geven.”

Lees hier het hele interview.

Top