1.074 Leerlingen maakten kennis met De Bikkel

Ruim 40 scholen en 1.074 leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de tentoonstelling ‘De Bikkel van Rotterdam, welke georganiseerd is in samenwerking met Ik in 010, Museum Rotterdam, Archeologie Rotterdam (BOOR) en de bibliotheek Rotterdam. Alles bij de tentoonstelling draaide om een skelet dat gevonden werd bij de Laurenskerk in Rotterdam: De Bikkel van Rotterdam

Leerlingen gingen op onderzoek uit

Tijdens de workshops gingen leerlingen zelf op onderzoek uit om de achtergrond van deze man te achterhalen. Zij gaven het skelet letterlijk een gezicht! Met labjasjes aan gingen de leerlingen ook nog aan de slag met kunststof botten: zelf voelen hoe een skelet is samengesteld.

Educatief materiaal

Ter voorbereiding op een bezoek aan De Bikkel gebruikten de leerkrachten educatief materiaal. Dit materiaal is ook zeer bruikbaar zonder een bezoek aan de tentoonstelling. Neem vooral eens een kijkje:

Educatief materiaal
PowerPoint les 1 (voorbereidingsles)

Ook aan de slag met erfgoed?

Wil je samen met de leerlingen uit je klas op een unieke manier aan de slag met Rotterdams erfgoed? Meld je dan aan voor de gratis educatietraining op maat, waarin je leert hoe je aan de slag gaat met erfgoed in de klas.

De tentoonstelling van De Bikkel is gemaakt door:

Teksten, vormgeving en film: TGV Teksten en Presentaties, TGVideo
Lay-out panelen: Bannink Publiciteit, Paul Henning (Bibliotheek Rotterdam)
Samenstelling tentoonstelling: Maaike Sier en Cees Herweijer (Archeologie Rotterdam), Iris Toussaint (TGV), Marjoleine Molenaar en Harry Hoek (Bibliotheek Rotterdam)
Foto’s: Archeologie Rotterdam, Maja D’Hollosey (Skullpting), Stella van Ginkel
Illustraties: Martin Valkhoff (Archeologie Rotterdam) en Maja D’Hollosey (Skullpting)
Fysisch antropologisch onderzoek: Barbara Veselka (Stichting LAB)

 

Top