Succesvolle aftrap ‘De Bikkel van Rotterdam’

In de maanden oktober en november presenteert Museum Rotterdam, samen met Ik in 010, Archeologie Rotterdam (BOOR) en de bibliotheek, de tentoonstelling ‘De Bikkel van Rotterdam’. Deze tentoonstelling is niet alleen reuze interessant en spannend, maar sluit ook goed aan bij het thema ‘Griezelen’ van de Kinderboekenweek, die van 4 t/m 15 oktober 2017 plaatsvindt. Alles bij de tentoonstelling draait om een skelet dat gevonden werd bij de Laurenskerk in Rotterdam. Het bevat allerlei sporen die veel zeggen over wie deze man was en wat hij heeft gedaan.

De officiële aftrap

De ruim veertig workshops waren binnen zeer korte termijn allemaal volgeboekt. Op 27 september kwamen alle leraren – van scholen die zich ingeschreven hebben voor de workshops – samen in Museum Rotterdam voor een feestelijke aftrap. Ook kregen zij het educatief materiaal uitgereikt, uitleg over de lessen en de workshops.

Educatief materiaal

Hieronder vindt u de digitale versies van het materiaal dat op 27 september uitgereikt is.

Educatief materiaal
PowerPoint les 1 (voorbereidingsles)

Sfeerimpressie tentoonstelling

Meer informatie over De Bikkel van Rotterdam vindt u hier.

Foto’s: Bouke Noorlander

 

 

 

Top