Rotterdam, Potje los?

Hoe verdelen jouw leerlingen het geld in Rotterdam?

Speciaal voor Rotterdamse leerlingen van groep 5 en 6 is er een uniek programma over uitgaven van Rotterdam. De leerlingen ontdekken met welke inkomsten en uitgaven zo’n grote stad als Rotterdam te maken heeft. Vervolgens geven ze een advies waaraan het geld het beste uitgegeven kan worden. Kortom, een reuze interessant en uitdagend lesprogramma dat goed aansluit bij de gemeenteraadsverkiezingen, de ‘week van het geld’ en de maand van het cultuuronderwijs.

Wat vinden leerlingen het belangrijkste voor Rotterdam?

Nog even en dan mag Rotterdam haar leden voor de gemeenteraad kiezen. Maar wat doet de gemeenteraad eigenlijk? De leden van de gemeenteraad maken de begroting en controleren het financiële jaarverslag van de gemeente. Alleen jammer dat kinderen hun stem niet mogen laten horen… Of toch wel? In het lesprogramma Rotterdam, Potje los? ontdekken leerlingen met welke inkomsten en uitgaven Rotterdam te maken krijgt en welk verhaal belastingen hierbij spelen. Met deze informatie op zak, stellen de leerlingen samen met een museumdocent een raadgeving samen.

Het lesprogramma Potje los?

Het lesprogramma Potje los? bestaat uit een voorbereidende les en na afloop een afsluitende les, waarbij teruggeblikt wordt op het thema en als basis kan dienen voor een interactieve rekenles. Het bezoek aan het Belasting- en Douanemuseum is het hoogtepunt van dit lesprogramma. 

 

Praktische informatie

Locatie: Belasting- & Douane Museum - Parklaan 14-16 Rotterdam
Geschikt voor: groep 5 en 6 van reguliere Rotterdamse scholen
Duur workshop: 90 minuten
Beschikbaar: tot 27 april 2018
Kosten: Dit programma wordt via Ik in 010, verhaal van de stad kosteloos aangeboden aan het onderwijs
Aanmelden: Neem contact op met educatie@bdmuseum.nl om af te stemmen welke data nog beschikbaar zijn.

Video Rotterdam, Potje los?

Top