Ik in 010-café: 75 jaar vrijheid!

Op donderdag 21 november vindt er een bijzonder Ik in 010-café plaats bij Museum Rotterdam ´40 -´45 NU, waarin het draait om 75 jaar vrijheid. In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Een groot moment waar in Nederland en de rest van Europa uitvoerig bij stil wordt gestaan. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Programma’s voor leerlingen

De Tweede Wereldoorlog is een belangrijke periode in de geschiedenis die leerlingen helpt anders naar het heden te kijken. Ik in 010 ontwikkelt samen met onze erfgoedpartners – het Nederlands Fotomuseum, het Stadsarchief Rotterdam, het Museum Rotterdam, het Chabot Museum, het Wereldmuseum, de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam en het Verhalenhuis Belvédère – programma’s om leerlingen te laten beseffen wat 75 jaar vrijheid betekent, waarom we dit vieren en hoe dit voor hen relevant is. Nu en in de toekomst.

Ik in 010-café

We nodigen je uit voor het Ik in 010-café op 21 november in het Museum Rotterdam ´40 -´45 NU om samen met de erfgoedpartners te brainstormen om tot een uniek programma over 75 jaar vrijheid voor jouw klas/school te komen. Een programma dat vervolgens geheel gefinancierd wordt door Ik in 010! Aan het eind van dit café breng je een bezoek aan een experience die je midden in het Rotterdam van mei 1940 zet, vol persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Daarna kan je ook de tentoonstelling ‘De Bouwplaats’ bekijken waar leerlingen spelenderwijs conflicten oplossen, de grenzen van de vrijheid zoeken en het verschil tussen een democratie en een dictatuur ontdekken.

Programma

15.30 – 16.00 uur           Inloop
16.00 – 16.45 uur           Uitleg en brainstrom
16.45 – 17.15 uur            Interactieve tentoonstelling

Praktische

Wanneer: 21 november 2019
Tijd: 16.00 – 17.15 uur, inloop vanaf 15.30 uur
Waar: Museum Rotterdam ´40 -´45 NU’, Coolhaven 375 Rotterdam (Onder de Pieter de Hoochbrug)
Voor wie: Leraren en Intern Cultuur Coördinatoren basisscholen Rotterdam, groep 1 t/m 8
Kosten: geen
Aanmelden: via onderstaand formulier

Aanmelden 75 jaar vrijheid café

Top