2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

In het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vieren we het gevarieerde culturele erfgoed van Europa. Al eeuwenlang zijn Europese culturen verbonden met elkaar. Om deze langdurige uitwisseling te vieren, vinden er in 2018 in het hele land activiteiten plaats die de relatie tussen het Nederlandse en het Europese erfgoed uitdrukken. Iedere maand staat een specifiek erfgoedthema in de schijnwerpers:

Januari: Creativiteit vanuit traditie • Februari: Duurzaam vakmanschap • Maart: Water • April: Gemaakt landschap • Mei: Europese routes • Juni: Verdedigingslinies • Juli: Erfgoed is van ons allemaal • Augustus: Landgoederen en buitenplaatsen • September: Beladen erfgoed • Oktober: Opgegraven geschiedenis • November: Religieus verleden • December: Grenzeloos erfgoed

Lees hier meer over bovenstaande thema’s en hier over de activiteiten.

Top