Geslaagde pilot bij basisschool De Müllerpier

Erfgoed in het onderwijs – Mullerpier from 5GRADENOOST on Vimeo.

 

Basischool De Müllerpier uit Rotterdam ontwikkelde samen met de Erfgoedcoalitie Rotterdam educatief materiaal voor ‘Ik in 010 – De stad als verhaal’ in een geslaagde pilot. Het bijzondere aan dit project is dat erfgoededucatie en 21e eeuwse vaardigheden samenkomen. Het pakket aan vaardigheden dat leerlingen in onze samenleving nodig hebben, kan bij uitstek worden ingezet om te werken aan het proces van identiteitsontwikkeling. Als leerlingen zich bewust worden van het erfgoed om hen heen, ontstaan unieke leersituaties.

Aan de slag!

Tijdens de pilot hebben de leerlingen diverse onderzoeksvragen opgesteld: “Wat gebeurt er wanneer een schroefje los zit van een brug?” en “Hoeveel olifanten kunnen er over de Zwaan” zijn voorbeelden van vragen die de basis vormen van het programma van de projectweken. In deze weken gingen leerlingen aan de slag met ontwerpen, bouwen, onderzoeken, fotograferen, filmen, interviewen, rijmen, filosoferen, samenwerken et cetera. Daarnaast kregen de leerlingen een gastles van een erfgoedpartner over hoe je een museum inricht en gingen de leerlingen op bezoek bij een erfgoedinstelling in Rotterdam. De projectweken werden afgesloten met een expositie.

Meld je ook aan!

 

Top